tiistai 21. huhtikuuta 2015

Testissä Ikea 365+ -paistinpannu

Tällä kertaa vuorossa on tuotearvio ja kyseessä Ikean hyvämaineinen 365+ -paistinpannu.

Tarjoushaukku hankki tämän kehutun>> paistinpannun jo yli vuosi sitten, mutta arvio on luvassa vasta nyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Valitettavasti arvio ei ole kovin mairitteleva. Haukku hankki kyseisestä Ikea 365+ -paistinpannusta sekä normaalin koon että astetta isomman koon, ja tuon normaalikokoisen palautin Ikeaan vain runsaan kuukauden käytön jälkeen.



Syy on yllä! Paistinpannu vaihtoi pohjasta värin hopeisesta kupariseksi. Ja tämä siis tapahtui kuukaudessa. Vasemmalla puolella on isompi pannu, oikealla tuo normaalikokoinen.

Ja tämä muutos tapahtui siis vaikka pannua käytettiin täysin ohjeiden mukaan, pestiin käsin, annettiin jäähtyä ennen pesua jne.

Ikeasta minulle sanottiin, että heillä oli tiedossa, että erä näitä paistinpannuja on käyttäytynyt tällä tavalla - ja saimme siis uuden tilalle. Mutta harmillisesti myös uusi oli samaa erää, ja sen sitten palautin kokonaan ja otin rahat takaisin.

Ongelmana ei ollut vain tuo värin muutos vaan myös ruoka alkoi tarttua pinnoitteeseen kiinni - ja pannu jätti myös ikävät jäljet induktioliedelle.

Nyt muuten tuo isompi pannu on alkanut käyttäytyä ihan samalla tavalla. Alkuun luulin, että se olisi ollut ok, mutta kun sitä on käyttänyt saman verran kuin tuota pienempää, joka oli runsaammassa käytössä, on myös tämän väri vaihtunut kupariseksi ja ruuat alkaneet jäädä jumiin paistopinnalle.

Tuotteellahan on useamman vuoden takuu, eli nämä saa kyllä viedä takaisin, mutta itse suosittelen, että jätä kokonaan ostamatta ja hanki jokin toinen pannu! Selvästikin jokin tuotteessa on muuttunut sitten tuon vuonna 2011 tehdyn kuluttajatestin.

Nyt käytössä on OBH Nordican Urban Steel -paistinpannu, joka on K-Supermarketissa tarjoushintaan 19,95 e. Tämän pannun etu on se, että sen saa pestä koneessa. Käytän sitä nyt muutaman kuukauden, ja palaan sitten asiaan! Takuuta pannulla on kaksi vuotta, eli sen ajan sen ainakin tulisi kestää hyvänä.

t. Tarjoushaukku




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti